Universitatea Populară „Dimitrie Gusti”, instituţie unică în peisajul cultural ploieştean, care funcţionează în cadrul Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti, invită publicul la deschiderea anului universitar 2019-2020. Festivitatea de deschidere va avea loc marţi, 29 octombrie 2019, începând cu ora 17.00, la Muzeul Judeţean de Artă „Ion Ionescu-Quintus” din Ploieşti, şi va fi urmată de serata Atitudini.

·     Universitatea Populară „Dimitrie Gusti” este un cadru perfect pentru a oferi educaţie nonformală şi permanentă tuturor celor care doresc să aprofundeze sau să se iniţieze în tainele anumitor ştiinţe, anumitor arte.

·     Serata literară “Atitudini” este un spaţiu al dialogului între arte şi ştiinţă şi reuneşte teatrul, artele plastice, literatura, istoria, muzica. Întâlnirea artiştilor reprezentând diversele arte şi a oamenilor de ştiinţă este cât se poate de benefică pentru relevarea de noi sensuri ale cunoaşterii fiecăruia şi realizarea unui echilibru între diferitele percepţii şi concepţii.

·    Vernisajul expoziţiei de pictură cu lucrările realizate în cadrul Taberei Internaţionale de Pictură ”Dan Platon”, ediţia a XIII-a.

·    Lansarea antologiei „Poeţi cu Atitudini” a Cenaclului Atitudini al Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale”, realizată de Ana Maria Banu şi Niculina Bercea.

·    Prelegeri :

-          Prof. ref. Gelu Nicolae Ionescu – Scriitori ploieşteni de azi;

-          Prof. Rodica Georgescu – Muzica instrumentală camerală.

·    De asemenea, vor avea loc două momente artistice, după cum urmează :

-          Program muzical susţinut de elevi ai Colegiului de Artă Carmen Sylva Ploieşti;

-          Recitaluri poetice susţinute de componenţii cercului de teatru pentru copii al Casei de Cultură „I. L. Caragiale”.