Atmosfera de război la PNL Ploieşti ! Nu mai contează nimic în afara ciolanului. Candidatura lui Andrei Volosevici , contestată de actualul primar Adrian Dobre, a dat naştere la reacţii în interiorul partidului. Unele pro, altele contra.

 

Însă ce este interesant de urmărit este războiul dintre Dobre şi Volosevici, război în care cei doi se acuză reciproc, deocamdată voalat, însă cu tonalităţi din ce în ce mai ameninţătoare.

 

Artizanul susţinerii lui Dobre drept candidat al liberalilor la primăria Ploieşti a fost Andrei Volosevici. Acesta a dorit în mod practic să conducă Ploieştiul prin intermediar, crezând că Dobre, vechiul sau prieten din şcoală, va fi marioneta perfectă.  De altfel, Volosevici s-a afişat cu Dobre în toate cercurile politice in campanie şi a garantat că Dobre va performa pentru Ploieşti. Astăzi, Volosevici îl dojeneste pe Dobre ca şi cum el nu ar fi avut nicio legătură cu ajungerea lui Dobre primar. În mod practic, Volosevici afirmă că habar nu a avut ce s-a întâmplat în mandatul lui Dobre şi că descoperă abia acum minunăţiile pe care acesta le-a făcut. Într-o postare actuală pe o reţea de socializare, Volosevici se laudă cu realizările din mandatul sau şi îl tachinează pe pupilul sau, provocându-l să îşi facă public mandatul.

 

La rândul sau, actualul primar Adrian Dobre, cel pus în scaun cu largul concurs a lui Volosevici, a abordat iniţial distant şi cu calm această dispută, limitându-se a da publicităţii o lista cu creditele de plata ale primăriei şi lăsând să se înţeleagă faptul că cea mai mare parte a acestora, 40 de milioane de euro ( adică circa 200 milioane lei ) ar proveni…… din mandatul lui Volosevici, bani care se ştiu că s-au cheltuit discreţionar de către acesta.

 

În toată această perioada, surse politice au confirmat pentru publicaţia noastră că războiul este la început şi că el urmează să escaladeze cu acuzaţii care vor dezvălui aspecte cu iz penal. Miza o constituie , ca de obicei, accesul la ciolan, niciunul dintre combatanţi nedorind să rămână dator. Şi se pare că Adrian Dobre încă nu a apelat la artileria grea, ştiut fiind că acesta cunoaşte multe din bubele administraţiei Volosevici la primăria ploiesteana, el, în calitate de prefect al judeţului Prahova, punând umărul la menţinerea lui Volosevici ca primar cand amandoi slujeau la PDL.

 

Până unde vor merge cei doi, nu se ştie ! Ce se ştie este că pe Volosevici îl aşteaptă un apel penal la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după achitarea luată în fond, la Ploieşti. Interesant este faptul că, deşi l-a achitat în prima instanţa pe fostul primar, instanţa de fond a lăsat nesoluţionată latura civilă, menţinând sechestrul asigurător instituit prin Ordonanţa nr. 97/P/2012, din data de 07.06.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, asupra tuturor bunurilor acestuia, până la concurenţa sumei reprezentând prejudiciu.

 

Aşadar, pot exista surprize. Iar conducerea locală a PNL s-a mai fript odată cu candidatura lui Volosevici la primărie si o astfel de perspectiva nu pare sa atraga din cauza apelului penal al acestuia.