Procurorul Lucian Onea a demisionat din funcţia de procuror şef al DNA Ploieşti, “pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei”. Decizia lui Onea vine după ce a fost audiat la Parchetul General, cu referire la acuzaţiile aduse de fostul deputat PSD Vlad Cosma împotriva sa.

“Procurorul şef al Serviciului teritorial Ploieşti Lucian Onea a transmis conducerii instituţiei o cerere de eliberare din funcţia de conducere pe care o deţine, având în vedere situaţia ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei şi pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploieşti.
În cererea menţionată, acesta apreciază că acuzaţia care îi este adusă, de participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie “este total nefondată şi nu are corespondent în realitate”, anunţă DNA într-un comunicat de presă.

Cererea lui Onea a fost transmisă Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Lucian Onea s-a prezentat marţi la Parchetul General pentru ca procurorii să îi aducă la cunoştinţă acuzaţiile dintr-un dosar deschis pe numele său.

Onea a fost acuzat de Vlad Cosma, fost deputat PSD,  de falsificare de probe în dosarul în care apar numele fostului premier Victor Ponta şi cel al fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă.

Cosma a susţinut că şeful DNA Ploieşti şi fostul procuror Mircea Negulescu l-au determinat să depună în dosar liste falsificate conţinând datele de identificare ale unor alegători din Republica Moldova.

La ieşirea de la Parchet, Onea a declarat că anchetatorii urmează să administreze probe pentru aflarea adevărului.

“Mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut”, a afirmat Onea, care a declarat că este nevinovat.

Lucian Onea, şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu sunt urmăriţi penal într-un dosar aflat pe rolul Parchetului General.  Potrivit unor surse judiciare, cei doi sunt acuzaţi de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare.