14 proiecte privind construirea de creşe, propuse de primării din judeţul Prahova, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, în cadrul unui program derulat la nivel naţional care îşi propune realizarea a aproape 300 de astfel de unităţi.

 

Primele proiecte de acest fel, aprobate pentru judeţul Prahova, au fost cele propuse de municipiile Ploieşti şi Câmpina.

 

Acum, Ministerul a aprobat alte 14 propuneri, din partea unor primării de oraşe sau din mediul rural.

 

Aşadar, vor fi construite creşe noi la Vălenii de Munte (110 locuri), Breaza şi Slănic (fiecare cu câte 70 de locuri), dar şi la Plopeni (40 de locuri). În mediul rural au fost aprobate proiecte propuse de Drăgăneşti, Floreşti, Păuleşti, Râfov şi Valea Doftanei (creşe cu o capacitate de 40 de locuri), Bucov şi Târgşoru Vechi (creşe cu o capacitate de 70 de locuri), respectiv la Măneciu şi Valea Călugărească (creşe cu o capacitate de 110 locuri).

 

La nivel naţional, investiţia se ridică la 230 de milioane de euro. Fondurile vor fi utilizate pentru construirea a 138 de unităţi noi în municipii, 52 în oraşe şi 90 în localităţi din mediul rural.

 

 

 

 

Sursa: www.actualitateaprahoveana.ro