Centrul Ploieştiului a devenit raiul iubitorilor de manele ascultate la maxim, fără a ţine cont de regulile de convieţuire într-o comunitate.

Colegul Sebi Ignat a postat pe reţeaua de socializare Facebook un strigăt de indignare, nemulţumit că vecinii din cartier îşi manifestă pasiunea pentru ...muzică la miezul nopţii.

"Către domnii Miriţescu şi Vaida: subsemnatul aud manele la ora asta în centrul Ploieştiului, zona Nicopole, Elena Doamna. De circa cinci ani. Vara. Ca să-l citez pe dl Vaida, n-am aparat de măsurat decibelii, însă tot mă deranjează. Sau exagerez eu, că doar e devreme, doar 23.18. Ps: anul 2018, UE.", a scris Ignat.

Problema semnalată de Sebi Ignat pare a deveni una generală în Ploieştiul anului 2018. Mai mulţi ploieşteni au semnalat aceeaşi problemă, nemulţumiţi de faptul că Poliţia Locală nu sancţionează astfel de fapte.

De altfel, Poliţia Locală a devenit o instituţie de formă, poliţiştii locali preferând doar plimbările (oficial patrulări) prin oraş fără a se obosi să sancţioneze vreo neregulă şi asta în ciuda faptului că salariile primite sunt mai mult decât mulţumitoare.

Poate că a venit momentul ca aleşii locali să decidă o reorganizare a acestei instituţii stabilind clar care sunt atribuţiile poliţiştilor locali şi eventual reducând fondurile pentru combustibil, obligând astfel angajaţii Poliţiei Locale să coboare în stradă pentru a sancţiona fapte de genul celor semnalizate de ziaristul Sebi Ignat.