Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova s-a întrunit astăzi, 23 octombrie 2020, în şedinţă extraordinară, organizată în sistem audioconferinţă, pentru a supune dezbaterii şi aprobării Hotărârea nr.65/23.10.2020 pentru modificarea scenariilor de lucru pentru mai multe unităţi de învăţământ, situaţii generate fie de creşterea/scăderea ratei de infectare cu SARS-CoV-2, raportată la mia de locuitori, fie de apariţia unor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor şi/sau personal didactic şi auxiliar, şi Hotărârea nr. 66/23.10.2020 privind aprobarea unor noi măsuri pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

            Prin Hotărârea nr. 65/23.10.2020 au fost dispuse următoarele:

            Urmare a avizului Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, pentru Şcoala gimnazială „Mitropolit Pimen Georgescu” din comuna Proviţa de Sus, cls I, s-a dispus trecerea la Scenariul 1 (desfăşurarea activităţilor didactice prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie).

            Urmare a avizului Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, pentru 6 unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul, s-a dispus trecerea la Scenariul 2 (desfăşurarea activităţilor didactice prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor, elevilor din învăţământul primar şi a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, şi revenirea parţială - prin rotaţie de 1-2 săptămâni - a elevilor din celelalte clase, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie).

Cele 6 unităţi de învăţământ preuniversitar pentru care s-a dispus trecerea la Scenariul 3 sunt:

Nr. crt.            Denumire unitate şcolară   Scenariu

1.         Şcoala Gimnazială „Nestor Urechia” Buşteni, cls a VIII-a         Scenariu 2

2.         Şcoala Gimnazială „Inv. Radu Ion”, sat Vadu-Parului-structura Şcoala Gimnazială „Dimitrie Sfetescu ”, comuna Albeşti-Paleologu     Scenariu 2

3.         Şcoala Gimnazială „ I.A. Bassarabescu”, Ploieşti          Scenariu 2

4.         Şcoala Gimnazială „ H.M. Berthelot”, Ploieşti, cls. II-a B          Scenariu 2

5.         Şcoala Gimnazială Vadu Parului - Grădiniţa Cioceni, comuna Albeşti-Paleologu   Scenariu 2

6          Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu”, Ploieşti          Scenariul 2

 

                         Pentru alte 20 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Prahova s-a dispus suspendarea cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” şi trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online), la propunerile consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile.

(2) În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile instituţiilor de învăţământ vor dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii: 

a) curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; 

b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; 

c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu. 

Unităţile de învăţământ preuniversitar pentru care s-a dispus trecerea la Scenariul 3 sunt:

Nr. crt.            Denumire unitate şcolară   Scenariu

1.         Grădiniţa cu program normal nr. 1 Vălenii de Munte     Scenariu 3

2.         Şcoala Gimnazială Cioranii de Sus, com Ciorani , cls. V-VIII   Scenariu 3

3.         Liceul Tehnologic Cioranii de Jos, com Ciorani, cls. V-XII        Scenariu 3

4.         Liceul Teoretic „Gr. Tocilescu” Mizil, cls. A XII-a A        Scenariu 3

5.         Colegiul National „Al.I.Cuza” Ploieşti       Scenariu 3

6.         Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Ploieşti-cls a IX-a A         Scenariu 3

7.         Şcoala Gimnazială „ Toma Caragiu” Ploieşti      Scenariu 3

8.         Colegiul „M. Cantacuzino” Sinaia, cls a XII-a D  Scenariu 3

9.         Şcoala Gimnazială. Com Secăria, cls a VII-a      Scenariu 3

10.       Liceul Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu” Vălenii de Munte Scenariu 3

11.       Şcoala Gimnazială. „Sf Vineri” Ploieşti, cls a II-a B       Scenariu 3

12.       Colegiul Naţional „Militar D. Cantemir” Breaza   Scenariu 3

13.       Colegiul Naţional „I.L.Caragiale”, municipiul Ploieşti, cls. 0-IV Scenariu 3

14.       Gradiniţa cu PN (2 grupe), sat Brazi-structura a Şcolii Gimnaziale , comuna Brazi Scenariu 3

15.       Liceul Tehnologic „Toma Socolescu”, municipiul Ploieşti        Scenariu 3

16.       Liceul „Carol ”, oraşul Plopeni       Scenariu 3

17.       Şcoala Gimnazială, sat Catina-structuri ale Şcolii Gimnaziale, comuna Floreşti      Scenariu 3

18.       Colegiul „M. Cantacuzino” Sinaia Scenariu 3

19.       Liceul Tehnologic „C. Cantacuzino”, Baicoi, cls a-IX-a C         Scenariu 3

20.       Şcoala Gimnazială „T. Savulescu”, Izvoarele –cls. A IV-a        Scenariu 3

                        Prin Hotărârea nr. 66/23.10.2020, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, faţă de rata de incidenţă cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, pe localităţi, pentru acele localităţi în care incidenţa cumulată este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori, respectiv: Gorgota (2,26), Sinaia (2,22), Balta Doamnei (2,16), Tinosu (2,12), Bărcăneşti (2,10), Vălenii de Munte (1,96), Buşteni (1,89), Cocorăştii Colţ (1,71), Drăgăneşti (1,69), Cornu (1,66), Ariceştii Rahtivani (1,56), Boldeşti-Scăeni (1,54), dispune:

- Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din unităţile administrativ-teritoriale enumerate vor informa persoanele fizice/persoanele juridice/autorităţile care au locuinţa/sediul social/punct de lucru în aceste unităţi administrativ-teritoriale cu privire la obligaţia respectării măsurilor prevăzute de H.G. nr. 856/2020.

- Aplicarea în mod corespunzător a prevederilor Hotărării C.J.S.U. Prahova nr. 62/16.10.2020 care nu sunt contrare Hotărârii nr. 66/23.10.2020.

            Măsurile specifice prevăzute de H.G. nr. 856/14.10.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 pentru localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori, care vor trebui aplicate şi respectate, sunt:

1.         purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii. Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise afişează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective;

2.         organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

3.         organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă;

4.         organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă;

5.         activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00;

6.         activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00;

7.         activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova

23 octombrie 2020