Primarul Adrian Dobre, sfătuit de consilierii personali, a mutat desfăşurarea evenimentelor pe Bulevardul Independenţei. Aşa se face că festivalurile închid circulaţia pe bulevard.

Dar nu aceasta este marea problemă. Pentru ultimile festivaluri, municipalitatea a încheiat doar două, aşa zise contracte: unul pentru alimentaţie publică cu Bergenbier şi un altul pentru zona de târg meşteşugăresc cu o firmă privată din Ploieşti.

Dar, deşi vorbim despre administraţie publică, contractele pentru prestări servicii sunt...SECRETE! Adică, municipalitatea refuză să spună ploieştenilor dacă din cele două festivaluri au venit bani la bugetul local şi câţi.

Problema a stârnit discuţii aprinse în şedinţa Consiliului Local Ploieşti de vineri, consilierii social democraţi cerând o copie după contractul cu Bergenbier. A ieşit un adevărat scandal, liberalii acuzându-i pe social democraţi de ....interese ascunse...Dar ce interese poţi avea atunci când ceri să afli cum a fost organizat un eveniment public?

Pe Bulevardul Independenţie s-au desfăşurat o grămadă de activităţi economice, care ar fi putut aduce bani în visteria municipalităţii, Ploieştiul fiind un oraş cu un buget destul de vitregit. Mai mult, putem spune că evaziunea fiscală a fost în floare. Bonurile fiscale au lipsit cu desăvârşire, fiind eliberate doar când clientul cerea insistent asa ceva!

Până una alta, aleşii PSD au cerut ca contractul din municipalitate şi Bergenbier să fie făcut public pentru ca ploieştenii să afle ce a câştigat Primăria din închiderea Bulevardului timp de 3 zile. Că doar oamenii ar trebui să ştie de ce s-au chinuit cu blocaje de circulaţie!

Redacţia noastră a încercat să obţină aceste informaţii şi după Festivalul Medieval. Am adresat mai multe solicitării conform Legii 544 privind informaţiile publice, iar răspunsurile primite de la Primăria Ploieşti au fost unele ...evazive!

Semn că...e ceva putred în Danemarca!