La nivelul judeţului Prahova, în data de 23 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 1827 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieşit de sub această măsură 237 de persoane şi au intrat alte 291. În carantină instituţionalizată se află 18 cetăţeni.

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, au fost testate 5777 persoane, dintre care 240 au fost confirmate cu noul coronavirus. Opt dintre acestea au decedat, iar 105 au fost declarate vindecate şi externate

În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ, destinate îngrijirii bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, sunt internaţi şapte pacienţi.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 22 iunie 2020, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost verificate două societăţi comerciale. Au fost legitimate 91 de persoane şi oprite în trafic 52 autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1739 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 23 de sancţiuni, în valoare de 11.700 lei.

 

Documentele  oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiuna Hotărâri şi legislaţie.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

 

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.