Şedinţa Consiliului Local Ploieşti, desfăşurată marţi după amiază, a dezvăluit un comportament ciudat al consilierilo locali din PNL şi PDL. Înfiinţarea unei noi comisii de specialitate a CL Ploieşti, a dus la regândirea tuturor comisiilor deja existente.

Până aici nimic anormal, mai ales că în CL, în urma Ordonanţei Guvernului privind transfeurile politice în administraţie, au apărut noi formaţiuni politice- PLR şi UNPR.

Singura problemă a reprezentat-o...Opoziţia. Prin vocea consilierului liberal Ionuţ Ionescu, PNL şi PDL au făcut propunerile haotic, fără legătură cu realitatea politică.

În cele şapte comisii ale CL există un număr total de 37 de locuri. În urma negocierilor, social democraţii oferiseră 12 locuri sigure pentru cei nouă consilieri ai Opoziţiei. Puterii îi fuseseră repartizate 16 locuri,

După mai bine de o oră în care au fost făcute propuneri şi au avut loc schimburi de replici între aleşi, consilierii locali au demarat procedurile de desemnare a aleşilor.

Acesta este momentul în care a început circul adevărat. În timp ce buletinele de vot fuseseră multiplicate, democrat- liberalul Gheorghe Sîrbu şi-a adus aminte că nu doreşte să facă parte din Comisia Juridică.

În ciuda explicaţiilor preşedintelui de şedinţă, Paul Palaş, Sîrbu a rămas pe gânduri, neînţelegând de ce el, care este patron de firmă de salubritate, nu are dreptul de a fi membru al Comisiei de Servicii Publice.

Mai mult liberalii au solicitat insistent împarţirea locurilor în procente elegale. Apoi, aleşii din Opoziţie au făcut propunerile haotic, fără a ţine cont de specilizarea fiecărui consilier.

Scăpat de şefia lui Mircea Roşca din PNL, Ionuţ Ionescu a încercat să îşi demonsteze veleităţile de lider. A refuzat să nominalizeze colegi în comisiile de specialitate dar când a făcut acest lucru, propunerile nu au ţinut cont de specilizările profesionale alea fiecărui ales. Ba mai mult, în loc să îşi desemneze colegii de partid în comisii, Ionescu a ales să îl nominalizeze pe independentul Radu Socoleanu, pentru ca mai apoi să protesteze că liberalii şi democraţii nu au suficiente locuri în comisii. Cu ajutorul nominalizărilor PNL, independentul Socoleanu a devenit membru în trei comisii, în două fiind nominalizat de câtre Opozitie

Mai mult, după ce a fost ales membru în Comisia Juridică, democratul Gheorghe Sîrbu a anunţat că demisionează şi că aşteaptă o altă nominalizare. Ca şi când în CL Ploieşti, negocierile au loc ca la piaţă.

În final, Opoziţia s-a ridicat şi a părăsit sala. Cu o singură excepţie, Paul Palaş, care fiind preşedinte de şedinţă s-a abţinut de la vot în mult disputatul proiect.

 „Nu s-au respectat prevederile legale şi mă refer aici la faptul că sunt consilieri care nu sunt în nicio comisie a Consiliului Local”, a declarat Ionuţ Ionescu.

„Nu se poate ca un consilier să fie în trei comisii, iar un consilier să nu fie deloc. Asta înseamnă nu doar atacarea hotărârii, dar se poate lăsa şi cu plângeri penale”, a susţinut şi Gheorghe Sârbu, care deşi fusese ales în Comisia Juridică a demisionat pentru că el nu vrea să facă parte din această comisie

Şi uite aşa, prin boicotul democraţilor şi liberalilor, Opoziţia nu reuşeşte să convingă la capitolul credibilitate...