De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 644 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 33 au decedat, iar 146 au fost declarate vindecate şi externate.  

Conform DSP Prahova, patru dintre cazurile nou confirmate sunt la un punct de lucru al unei societăţi comerciale. Reprezentanţii unităţii au comunicat deja DSP că au decis suspendarea activităţii pentru 14 zile, în vederea dezinfecţiei spaţiului şi a prevenirii răspândirii focarului.

 

În privinţa celor trei decese, raportate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de DSP Prahova, este vorba despre: un bărbat, în vârstă de 60 de ani, internat pe 07 iulie şi decedat în aceeaşi zi (comorbidităţi: diabet zaharat insulino-dependent, HTA, obezitate morbidă, dislipidemie), un bărbat, în vârstă de 68 de ani, internat pe 20 iunie şi decedat pe 07 iulie (comorbidităţi: cardiopatie ischemică, HTA, sechele de infarct miocardic acut, neoplasm de colon operat) şi o femeie, în vârstă de 83 de ani, beneficiar al căminului de bătrâni de pe raza judeţului unde, în luna iunie, a fost depistat un focar. Este al şaptea deces înregistrat în rândul persoanelor internate în unitatea medico-socială respectivă şi confirmate cu noul coronavirus. Femeia fusese internată pe 25 iunie şi a decedat pe 7 iulie (comorbidităţi: diabet zaharat tip II şi boală cardiacă ischemică).

 

În spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 14 pacienţi (şapte sunt ventilaţi mecanic).

         

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 07 iulie, au fost efectuate verificări la 31 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 157 au fost legitimate, iar 100 de şoferi au fost opriţi în trafic în vederea efectuării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate şi şase societăţi comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 29 de sancţiuni, în valoare de 6100 de lei.

 

Documentele  oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiuna Hotărâri şi legislaţie.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.

 

INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL PRAHOVA

08 IULIE 2020