Primăria Municipiului Ploieşti organizează faza municipală a  concursului cu tematică de protecţie civilă, prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă « Cu viaţa mea apăr viaţa », destinat elevilor din colegiile si liceele municipiului nostru.

Evenimentul va avea loc marţi, 14 mai 2019, orele 1000, la sediul Palatului Copiilor, situat în strada Mărăşeşti nr.239.

Competiţia  „Cu viaţa mea apăr viaţa” reprezintă o activitate extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul liceal, care are caracter educativ şi tehnico-aplicativ, iar la nivelul municipiului Ploieşti se organizează anual de către Secretariatul tehnic al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Prin intermediul acestui concurs se doreşte transmiterea în rândul tinerilor a unor cunoştinţe de bază privind acordarea primului ajutor, cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau apariţiei unei situaţii de urgenţă etc.

Festivitate de deschidere a acestui proiect educaţional va avea loc începând cu ora 10.00, iar competiţia, care va include o probă teoretică, se va desfăşura în intervalul orar 10.30-11.30.

Ulterior, va avea loc o activitate de informare preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se vor efectua demonstraţii practice de acordare a primului-ajutor de  către echipajul unei ambulanţe SMURD aflată în dotarea I.S.U. Prahova.

 

Evenimentul se va încheia cu o dezbatere a subiectelor din concurs şi prezentarea răspunsurilor corecte, iar premierea participanţilor se va realiza cu sprijinul sponsorilor.