Poliţiştii din judeţul Timiş efectuează, miercuri dimineaţă, 48 de percheziţii domiciliare, în 15 judeţe, la persoane suspectate de contabandă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Unul dintre suspecţi, un bărbat de 29 de ani, ar fi vândut pe internet, începând cu anul 2015, 105 kilograme de tutun nemarcat şi fără a achita accizele.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş şi cei de la Poliţia municipiului Lugoj, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Lugoj, efectuează, la ora transmiterii acestei ştiri, 48 de percheziţii pe raza a 15 judeţe, potrivit unui comunicat al Poliţiei Timiş.

”Sunt vizate persoane bănuite de deţinere în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea produselor accizabile, fără a fi marcate, peste limita de 1 kilogram de tutun de fumat, contrabandă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, se arară în comunicat.

Anchetatorii au informaţii că, începând cu anul 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coşteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi vândut pe internet, pe teritoriul României, 105 kilograme de tutun, ”fără ca produsul să fie supus marcării şi fără a se achita accizele aferente acestor operaţiuni”.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că mai multe persoane ar fi cumpărat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispoziţiile legale.

”Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat poliţe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule şi diplome de calificare în câmpul muncii”, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie audiate la sediul Poliţiei Municipiului Lugoj.

La acţiune participă luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Timiş şi poliţişti ai inspectoratelor judeţene Caraş-Severin, Hunedoara, Cluj, Iaşi, Tulcea, Mehedinţi, Dâmboviţa, Covasna, Harghita, Mureş, Prahova, Alba, Braşov şi Gorj.