Aproximativ 3500 de prahoveni sunt izolaţi la domiciliu, iar 437 se află în carantină instituţionalizată. 32 de persoane sunt bolnave.

Conform Prefecturii Prahova, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 3466 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 342 au intrat în evidenţa DSP în ultimele 24 de ore, iar 682 au ieşit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituţionalizată se află, în prezent, 437 de persoane în 11 unităţi de cazare de pe teritoriul Prahovei

Controalele derulate de forţele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat, aceste misiuni având ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar şi descurajarea faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. Au fost realizate verificări atât în rândul persoanelor fizice, cât şi a agenţilor economici.

În cursul zilei de 04 aprilie, au fost controlate aproape 1283 locaţii din Prahova unde sunt înregistrate persoane aflate în auto-izolare şi 66 de agenţi economici. Au fost realizate controale şi pe linia respectării restricţiilor de circulaţie impuse prin Ordonanţele Militare.

În urma acestor demersuri au fost întocmite trei dosare de cercetare penală pentru şase persoane, toate pentru încălcarea art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, şi au fost aplicate 386 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 775.000 lei. Toate au fost date pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele Militare.

Şase persoane care nu au respectat măsura auto-izolării au fost plasate în carantină forţată, în conformitate cu prevederile Ordonanţelor Militare.

De la debutul epidemiei şi până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 68 de dosare de cercetare penală pentru 90 de persoane şi au aplicat 4.936 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 5,5 milioane lei.