Nicolae Apostoiu a fost numit consilier personal al preşedintelui CJ Prahova, pe probleme de energie. Anunţul a fost făcut chiar de către Mircea Cosma, preşedintele CJ. Apostoiu, în vârstă de 62 de ani, a fost director la Termoelectrica. Acesta are mai multe sarcini, printre care întocmirea mai multe proiecte în domeniul energetic care ar putea beneficia de finanţare europeană.  

Unul dintre cele mai importante idei ar fi înlocuirea conductelor de termoficare, circuitul primar, care vin dinspre rafinării. „Ploieştiul are un sistem de încălzire centralizat din 1965. Nimeni nu s-a mai preocupat de atunci de circuitul primar. În baza unui analize s-a constatat limita de funcţionare a acestor conducte. Am propus acest proiecte pentru accesare de fonduri europene, iar de acesta se va ocupa un specialist, adică domnul Apostoiu“, a explicat Cosma. Proiectul pentru modernizarea acestor conducte implică costuri în valoare a aproximativ 100 de milioane de euro.

Printre alte proiecte de care Nicolae Apostoiu trebuie să se ocupe se află şi construirea unui parc foto-voltaic de 6 MW care să alimenteze cu energie instituţiile judeţene. Şi instalarea unor panouri fotovoltaice pe clădirile a 20 de primării din judeţ în scopul asigurării energiei electrice pentru instituţiile respective. Un alt obiectiv în mapa noului consilier este şi supravegherea lucrărilor la centrul „Lumina Verde“ care se construieşte în vestul Ploieştiului.