După ce ieri, prefectul Cristian Ionescu îl contrazicea pe Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, susţinând că Zona Metropolitană Ploieşti nu există şi că oamenii vor fi amendaţi dacă circulă fără a avea declaraţii pe propria răspundere pentru a justifica deplasarea, astăzi, Prefectura Prahova postează pe pagina de Facebook a instituţiei...lista localităţilor din judeţ unde nu va mai fi nevoie de declaraţie pe propria răspundere sau adeverinţă de la angajator pentru deplasare!

Decizia, care urmează să fie aprobată marţi seara în CJSU şi va intra în vigoare începând de miercuri, 20 mai. Va fi valabilă pe toată perioada stării de alertă. Suntem curioşi ce l-a făcut pe prefectul teleportat de la Ilfov să se răzgândească şi dacă a fost deja tras de urechi de şefii săi de partid pentru faptul că a contrazis chiar Guvernul care publicase o listă a zonelor metropolitane...

Publicăm anunţul Prefecturii Prahova:

Pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor şi în conformitate cu Hotărârea de Guvern privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de , dar şi a recomandărilor formulate de Grupul de Comunicare Strategică din subordinea Guvernului, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a propus ca în această perioadă să fie considerate ca făcând parte din zone metropolitane cele două municipii ale judeţului şi o serie de localităţi, după cum urmează:

1. PLOIEŞTI şi localităţile: Albeşti-Paleologu, Tomşani, Ariceştii Rahtivani, Balta Doamnei, Băicoi, Bălteşti, Băneşti, Bărcăneşti, Berceni, Blejoi, Boldeşti-Scăeni, Brazi, Bucov, Ceptura, Cocorăştii Colţ, Cocorăştii Mislii, Colceag, Cosminele, Drăgăneşti, Dumbrava, Dumbrăveşti, Fântânele, Filipeştii de Pădure, Filipeştii de Târg, Floreşti, Gherghiţa, Gorgota, Gornet, Gornet-Cricov, Gura Vitioarei, Iordăcheanu, Lipăneşti, Măgurele, Măgureni, Măneşti, Olari, Păuleşti, Plopeni, Plopu, Podenii Noi, Poienarii Burchii, Puchenii Mari, Râfov, Scorţeni, Şirna, Târgşoru Vechi, Telega, Tinosu, Urlaţi, Valea Călugărească, Vălenii de Munte, Vărbilău, Vâlcăneşti.

2. CÂMPINA şi localităţile: Băneşti, Breaza, Brebu, Cornu, Poiana Câmpina, Proviţa de Jos, Proviţa de Sus, Şotrile, Telega, Valea Doftanei.

Întrucât sunt cuprinşi în ambele zone, locuitorii din Băneşti şi Telega vor putea circula fără declaraţie pe proprie răspundere/adeverinţă eliberată de angajator/legitimaţie de serviciu în ambele arii menţionate mai sus.

Prahovenii care au domiciliu în zonele de mai sus pot circula, PE DURATA STĂRII ALERTĂ, fără a mai avea la ieşirea din localitate declaraţie pe proprie răspundere/adeverinţă eliberată de angajator/legitimaţie de serviciu.

Pentru prahovenii din localităţile care nu sunt amintite mai sus, rămâne valabilă obligativitatea de a avea asupra lor, după caz, declaraţie pe proprie răspundere sau adeverinţă eliberată de angajator sau legitimaţie de serviciu atunci când părăsesc oraşul/comuna unde-şi au domiciliu.