Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) face un apel către populaţie să evite deplasările în zonele din ţară vizate de cod roşu de vreme severă. Oricând în aceste zone se poate lua decizia de închidere totală a circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule, se arată într-un comunicat de presă transmis de CNAIR.

“Facem apel la conducătorii auto să evite deplasările în zonele vizate de codul roşu (judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea şi zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Buzău), deoarece vizibilitatea va fi redusă spre zero, vântul va bate la rafală cu 100-120 km/h şi se vor înregistra şi ninsori.


Atenţionăm că în zonele aflate sub cod roşu se poate lua oricând decizia închiderii totale a circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule.

Recomandăm conducătorilor auto ca pe drumurile aflate sub cod portocaliu şi roşu, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Precizăm că Direcţiile Regionale de Dumuri şi Poduri sunt mobilizate pentru cod roşu şi toate utilajele sunt pregătite pentru a acţiona acolo unde este cazul, iar Dispeceratele CNAIR SA vor funcţiona la capacitate maximă.”