Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2560 de persoane. Dintre acestea, 282 au fost declarate vindecate şi externate, iar 100 au decedat, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimul deces raportat a fost în cazul unui bărbat, în vârstă de 58 ani, care avea şi o serie de comorbidităţi.

Conform informaţiilor furnizate de DSP Prahova, a fost identificat un nou focar la o societate comercială de pe raza judeţului. Şapte angajaţi dintre cei 110 testaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus. A fost demarată ancheta epidemiologică, a fost realizată dezinfecţia unităţii, iar contacţii direcţi au fost carantinaţi.

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 15479 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori şi persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanţe în acele ţări care solicită un astfel de test), conform centralizării DSP Prahova.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 26 de pacienţi, dintre care 14 sunt ventilaţi.
    De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 220 decizii de izolare şi 1529 decizii de carantină.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1395 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 512 persoane, 422 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 54 de societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 128 de sancţiuni (45 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 79 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor, conform Legii 55/2020 şi patru pentru fapte de natură economică în context COVID-19).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 38750 lei.

Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea „Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.