Transportatorii au făcut miting în centrul Ploieştiului la iniţaitiva Federaţiei Sindicatelor din Transporturi pentru a protesta împotriva Guvernului Ponta.

Aproximativ 30 de angajaţi ai RATP Ploieşti conduşi de liderul de sindicat Ion Mişcă, au organizat un protest autorizat timp de 2 ore în faţa Prefecturii. Acţiunea nu este singulară, fiind organizată la nivel naţional în fiecare oraş.

„Solicităm modificarea şi respectarea legii dialogului social şi a salarizării. Nu se respectă dreptul constituţional la negocieri colective în materie de muncă, prin faptul că legea 329/2009 prevede imixtiunea autorităţilor publice în negocierea contractelor de muncă, impunerile fiind în defavoarea salariaţilor. De asemenea, suntem concuraţi în mod neloial de către transportatorii privaţi, care vor beneficia de terminale de transport la periferia oraşului”, a declarat Ion Mişcă, preşedintele sindicatului de la RATP.

Sindicaliştii promit să oprească complet circulaţia mijloacelor RATP timp de o oră, în data de 17 septembrie, iar dacă guvernanţii nu vor interveni pentru a corecta neregulile reclamate de aceştia, sunt hotărâţi să declanşeze greva generală în toată ţara, pe 30 septembrie.

O delegaţie a sindicaliştilor a depus o doleanţă pe biroul prefectului.