Ploieştiul intră în scenariu roşu al pandemiei de SARS COV 2 cu o rată de incidenţă de 3,08 la 1.000 de locuitori.

Deocamdată nu am primit informare despre reunirea Comitetului local pentru situaţii de Urgenţă Ploieşti, dar potrivit hotărârii de guvern privind scenariile pandemice, ploieştenii vor avea acces în restaurante, baruri, la spectacole, la piscină, la evenimente sportive sau evenimente private - precum petreceri, nunţi şi botezuri - doar cu certificatul verde COVID, care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Această măsură va fi impusă inclusiv copiilor de peste 6 ani. Cei nevaccinaţi sau care nu au trecut prin boală, chiar dacă sunt copii cu vârste între 6 şi 12 ani au nevoie de testare PCR sau rapid antigen pentru a descărca certificatul verde în 48 de ore, respectiv 72 de ore pentru antigen rapid.

Activitatea restaurantelor, cinematografelor, instituţiilor de spectacole nu este închisă după ce rata de infectare trece de 3 (fără a depăşi 6), dar accesul se va face pe baza certificatului verde.

Şi Câmpina, cel de al doilea municipiu al judeţului este tot în scenariul roşu. Aici incidenţa este de 4,10 cazuri la mia de locuitori. 

Cinci localităţi au depăşit incidenţa de 6 cazuri la mia de locuitori: Gura Vadului (11,67), Tătaru (8,87) oraşul Slănic (8,07), Vâlcăneşti (7,63), Brebu (7,03)