Liberalii din Consiliul Local au rămas capul limpede din legislativul ploieştean. Consilierul Alexandru Paul Palaş a explicat cel mai bine situaţia bugetului sărăcit al municipalităţii mai bine decât ar fi făcut-o alţi colegi din cadrul USL. Şedinţa de vineri a Consiliului Local Ploieşti a fost prima în care consilierii liberali au fost cei mai raţionali şi au acordat cele mai corecte explicaţii colegilor referitor la proiectul de rectificare a bugetului municipiului.

Astfel după 10 luni, s-a constatat că proiecţiile financiare de la începutul anului nu s-au concretizat şi că Ploieştiul se confruntă cu o reducere a bugetului, de care aleşii locali au trebuit să ia act. Astfel, au trebuit reduse cheltuielile cu reparaţia şcolilor, banii fiind orientaţi cu prioritate către cheltuielile de funcţionare ale acestora dar şi altor instituţii din subordine.

„Trebuie să diminuăm bugetul de venituri la 434 de milioane de lei. Veniturile încasate sunt mai mici cu 70 de milioane de lei. Din această sumă, 370 de milioane de lei se duc pentru funcţionarea instituţiilor subordonate primăriei. Vom mai avea o rectificare anul acesta, nu atât de mare, dar consistentă. Trebuie să înţelegem că am plecat în acest an cu o datorie de 80 de milioane, pentru lucrările de termoizolaţie, efectuate pe vremea fostei conduceri a primăriei. O altă datorie de aproape 20 milioane către constructorii stadionului Ilie Oană. Nu avem posibilităţi pentru alte lucrări. Municipalitatea este împrumutată cu suma de 100 de milioane de euro, iar proiectele europene sunt amânate pentru anul viitor. O măsură precum tăierea banilor pentru investiţii înseamnă să ne afectăm viitorul“, a explicat Palaş.

Acesta a arătat ca o soluţie ar fi  vânzarea terenurilor pe care primăria oricum nu le poate exploata financiar, dar nu oricum, ci conform unui proiect coerent pe termen lung, bine argumentat şi selectiv.

 „Municipalitatea deţine 800 de proprietăţi şi nu este în stare să le gestioneze. Avem locuinţe care s-au dărâmat după o singură ploaie. O soluţie ar fi înstrăinarea ori vânzarea acestor proprietăţi, dar nu oricum ci conform unei evaluări corecte şi foarte atente“, a încheiat acesta.