Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, susţine “Ora Pământului” 2016, eveniment ecologic organizat de către World Wilde Fund for Nature şi derulat în acest an la Ploieşti cu titlul  “Dăruieşte naturii din energia ta”.

Municipalitatea ploieşteană a decis astfel ca, sâmbătă, 19 martie 2016, în intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul public în zona centrală (Centrul Civic şi Bulevardul Independenţei) să fie oprit pentru a atrage atenţia asupra problemelor grave cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră, dar şi pentru ca cetăţenii să realizeze că este necesar să facem lucruri benefice pentru mediul înconjurător.

Facem apel la ploieşteni să susţină Ora Pământului în data de 19 martie, între orele 20.30 – 21.30 şi să oprească consumul de energie din locuinţe, devenind astfel voluntari in cadrul campaniei Ora Pământului.

Totodată, pe 19 martie a.c., îi invităm pe ploieşteni să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraş, împreună cu prietenii, vecinii, familia sau colegii.

Reamintim că, în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnaţi nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi şi să-şi schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

În 2013, Ploieştiul a luptat pentru a deveni Capitala Earth Hour, iar competiţia ne-a oferit locul trei. La ediţia din anul 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de ţări au stins lumina de cu ocazia Earth Hour.