Liberalii se situează din nou pe poziţii de forţă în Consiliul Local Ploieşti şi refuză să comunice cu majoritatea din CL. De această dată, PNL a încercat să fure startul subvenţiei pentru încălzire şi au depus un proiect pentru ajustarea tarifului la energia termică fără a discuta cu colegii din Consiliul.

Aşa s-a ajuns la situaţia în care pe masa CL Ploieşti se vor afla două proiecte de hotărâre. În varianta PNL, gigacaloria va costa 161,29 lei, iar în varianta social-democrată preţul va fi de 159,29 lei/Gigacalorie, ambele fără TVA

Ajustarea de tarif va valabilă în perioada 1 noiembrie 2017-1 aprilie 2018, după care tariful facturat populaţiei va reveni la valoarea de bază de 186,97 lei, fără TVA.

„Nu există comunicare în Consiliul Local. Liberalii propun avioane şi pe urmă ne acuză pe noi că nu dorim binele ploieştenilor. Varianta noastră este fundamentată economic şi bazată pe posibilităţile financiare ale municipiului. Vom discuta ambele proiecte în Consiliul Local Ploieşti şi va trece cea mai bună variantă. Colegii din PNL ar trebui să înţeleagă odată că oraşul trebuie condus prin dialog. Ploieştenii nu au nevoie de orgolii şi ambiţii prosteşti", ne-a spus viceprimarul Cristian Ganea.