Ploieştenii au ajuns la limita răbdării. Invazia rozătoarelor şi ţânţarilor i-a adus la exasperare pe foarte mulţi dintre cetăţenii oraşului. Pe adresa redacţiei noastre am primit mai multe mesaje în care oamenii se declară dezamăgiţi de comportamentul primarului şi speră ca problema să fie rezolvată.

"Am un copil mic. Abia a împlinit un anişor. Efectiv nu mai putem să ne plimbăm în niciun parc din oraşul ăsta. Zilele trecute, în parcul Mihai Viteazul doi şobolani măricei treceau liniştiţi prin zona locului de joacă. Băieţelul meu a crezut că sunt...pisici şi a început să plece după ei. Ce se întâmplă dacă vreun rozător din acesta îmi atacă băieţelul? Domnule primar, aveţi copii? Din păcate am greşit în momentul în care am fost la vot pentru alegerile locale. Am crezut că liberalii vor schimba ceva în oraşul acesta, dar din păcate am fost minţită. Nu avem nici proiect de spital, nu avem nici tramvaie. Avem mizerie, ţânţari, şobolani şi căpuşe", ne-a scris Maria A., o mămică din Ploieşti.

"Am avut cea mai groaznică vară. O vară în care a trebuit să îmi duc fetiţa să se joace în alte localităţi din Prahova, pentru că la Ploieşti era imposibil. Ţânţarii nu te mai lasă să trăieşti în oraşul ăsta. Am uitat fereastra deschisă la dormitorul copilului, iar dimineaţă era toată muşcată de ţânţari. Pe mânuţe, pe faţă, pe picioruşe. Medicul s-a îngrozit când am mers la el. Şi în timp ce copiii noştri sunt expuşi epidemiilor, primarul şi consilierii liberali visează doar Petrolul. Mi-aş fi dorit să văd un anunţ al primarului Dobre că a început dezinsecţia în oraş. E sfârşitul lui august şi poate ţine Dumnezeu cu noi şi trimite iarna mai repede. Mai bine să plătesc căldură în apartament, decât să mă lupt cu ţânţarii", este mesajul primit de la Dumitru Doiciu.

Problema ţânţarilor îl afectează chiar şi pe primarul Adrian Dobre. Acesta a povestit, într-o întâlnire cu presa, că nu poate sta în curtea casei din cauza ţânţarilor. "Nu am găsit nicăieri în oraş spirale din acelea contra ţânţarilor. Chiar este o problemă reală. Am fost la Sala Sporturilor şi peste 30 de ploieşteni m-au oprit şi s-au plâns de această problemă.", a afirmat Adrian Dobre.

Păi dacă aceasta este problema reală a Ploieştiului, de ce nu se caută soluţii pentru rezolvarea ei?