Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova organizează concursul cu tematică de protecţie civilă "Cu viaţa mea apăr viaţa!" – faza judeţeană -2018.

 

Astfel, joi 24.05.2018, ora 10.00 la Colegiul „Elie RADU” Ploieşti, se va da startul competiţiei unde şi-au anunţat participarea 10 echipaje cu elevi din unităţi de învăţământ din judeţul Prahova.

 

În cadrul etapei judeţene a competiţiei desfăşurate, echipele concurente se vor întrece pe parcursul a trei probe: o probă teoretică şi două probe practice: “Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri”, respectiv “Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.

 

Scopul acestui concurs presupune formarea unor comportamente adecvate diferitelor situaţii de urgenţă; cunoaşterea de către aceştia a principalelor tipuri de riscuri, a formelor de manifestare a acestora, a măsurilor de protecţie şi a modului de acţiune şi comportare în situaţia producerii lor precum şi formarea deprinderilor necesare pentru asigurarea autoprotecţiei în cazul producerii unor situaţii de urgenta.