Un angajat al Primăriei Câmpina a fost identificat, pe data de 20 iulie, ca fiind pozitiv la Covid-19.

 

În situaţia cazului de la Câmpina, informaţia a fost confirmată, ieri, de municipalitate, prin intermediul unui comunicat de presă, menţionându-se că rezultatul infectării cu noul virus a venit în urma testării voluntare efectuată în vederea planificării concediului de odihnă în afara ţării.

 

Potrivit autorităţii locale, angatul primăriei este asimptomatic şi se află, începând de luni, în izolare la domiciliu.

 

“Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova efectuează o anchetă epidemiologică în acest caz, iar angajaţii Primăriei Câmpina colaborează pe deplin cu aceştia, contacţii direcţi ai infectatului- angajaţi ai primăriei – rămânând în izolare la domiciliu. În clădirile ce aparţin Primăriei Câmpina a fost efectuată dezinfecţia necesară şi sunt urmărite în continuare rezultatele testelor ce vor fi făcute de către contacţii direcţi, respectiv instrucţiunile primite de la Direcţia de Sănătate Publică Prahova”, au mai menţionat reprezentanţii municipalităţii din Câmpina.

Totodată, ieri, potrivit unei informaţii transmise de către Instituţia Prefectului Prahova, şi la o fabrică din Ploieşti s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire cu noul virus. Până ieri la ora 16.00, în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică Prahova erau înregistrate şapte persoane confirmate cu COVID-19, însă firma a făcut testări suplimentare personalului, numărul celor infectaţi dublându-se, ajungându-se la 14 persoane bolnave.

 

Potrivit Instituţiei Prefectului, DSP Prahova a solicitat societăţii respective datele celor nou confirmaţi pentru a extinde ancheta epidemiologică, societatea în cauză dispunând deja măsuri suplimentare privind activitatea, printre care şi izolarea angajaţilor care au fost contacţi direcţi ai persoanelor deja confirmate.