Fostul ministru liberal Ovidiu Szilaghi şi vicepreşedintele PNL Dan Motreanu sunt numele vehiculate pentru preluarea portofoliului Transporturilor, după ce Relu Fenechiu şi-a dat demisia, vineri, în urma condamnării sale la cinci ani de închisoare cu executare. Deşi numele lui Szilaghi este foarte vehiculat, cele mai mari şanse pentru a prelua conducerea ministerului le-ar avea deputatul Dan Motreanu, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al liberalilor.
Şi totuşi, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că Szilaghi este luat în calcul pentru şefia Transporturilor, chiar dacă “beneficiază” de dosar din partea ANI. "Ovidiu Szilaghi are, a avut un dosar ANI. A obţinut o decizie în instanţă, care, deşi nu e definitivă, l-a absolvit. E o varianta în curs", a precizat preşedintele PNL.
Pe lista cu posibili miniştri apare şi numele lui Mugurel Cozmanciuc, secretar de stat în Ministerul Mediului şi Pădurile, dar şi cel al unui deputat liberal de Prahova.
Magistraţii l-au găsit vinovat pe Relu Fenechiu de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată. Decizia nu este definitivă, dar este pentru prima dată în istoria României când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pronunţă o hotărâre de condamnare a unui ministru în funcţie. Avocaţii lui Fenechiu au anunţat că vor face recurs.