Poliţiştii Secţiei 3 Ploieşti au desfăşurat o acţiune de verificare a unui comerciant din Ploieşti. Au fost confiscate ţigarete şi peste 250 de kg de fructe şi legume. În cauză a fost întocmit şi un dosar penal.

Poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Politie au efectuat un control la o întrerindere familială din Ploieşti, pentru verificarea legalităţii actelor de comerţ. Astfel, asupra reprezentantului întreprinderii, au fost găsite 440 ţigarete produse în Republica Moldova.

Totodată, s-a constatat că erau comercializate legume şi fructe fără documente de provenienţă. 

În consecinţă, poliţiştii au procedat la ridicarea în vederea confiscării a tigaretelor si a peste 250 de kg de fructe şi legume (100 kilograme roşii - 69 kilograme cartofi - 24 kilograme varză - 15 kilograme ardei capia - 21,5 kilograme mere - 14 kilograme  ardei gras - 4 kilograme  conopidă - 5,5 kilograme  hrean - 80 legături verdeaţă)

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 1500 lei.

În cauză s-au întocmit acte procedurale pentru săvârsirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Persoana în cauza a fost condusă la sediul Secţiei nr.3 Politie, a fost sancţionată cu amendă de 500 lei.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.