Primarul Adrian Dobre nu înţelege cum a pierdut Primăria procesul în dosarul în care UAP solicita anularea unei hotărâri de consiliu local prin care Veolia primea 12 milioane de lei de la municipalitate
Dobre susţine că se vor face verificări asupra modului în care juriştii instituţiei pe care o conduce au reprezentat Primăria Ploieşti în acest proces.
”Noi am mai avut o acţiune în instanţă făcută de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari, câştigată la momentul respectiv de către municipalitate. Dânşii au revenit...Deocamdată este prima instanţă, mai există o cale de atac pe această acţiune. În momentul de faţă verificăm cum s-a făcut apărarea respectivă pe a doua acţiune în instanţă pentru a vedea ce s-a întâmplat şi ce s-a modificat de la prima acţiune la cea de-a doua acţiune. În altă ordine de idei, acţiunea respectivă, din documentele pe care le avem, se referă la faptul că nu a existat o dezbatere publică, dar vreau să vă spun că acel proiect de Hotărâre a stat pe site-ul Primăriei Ploieşti 50-55 de zile, întrunind condiţiile referitoare la obligaţia de a aduce la cunoştinţa publicului şi bineînţeles dacă există anumite puncte de vedere ale publicului care trebuiau luate în considerare în momentul dezbaterii din Consiliul Local Ploieşti. Ne vom apăra pe această acţiune, bineînţeles. Vom verifica să vedem ce s-a întâmplat între prima acţiune pe care noi am câştigat-o şi a doua pe care am pierdut-o. Pentru mine este un mare semn de întrebare, dar sunt în momentul de faţă în verificarea documentelor respective”, a declarat primarul Adrian Dobre.
Vă reamintim faptul că vorbim despre Hotărârea nr. 421, adoptată de forul legislativ ploieştean în data de 21 decembrie 2016, prin care Primăria Ploieşti s-au angajat să plătească aproximativ 12 milioane de lei, în baza unei clauze din contractul de delegare a acestui serviciu public, pentru acoperirea pierderilor invocate de Veolia pentru perioada 2012-2015.
Tribunalul Prahova a admis cererea depusă de UAP Prahova şi a anulat hotărârea Consiliului Local. Sentinţa, pronunţată marţi, nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs