Aproximativ 7 kilograme de bijuterii din aur şi argint, peste 3.000 de euro, aproximativ 26.600 de lei, peste 10 kilograme de tutun şi alte bunuri au fost ridicate de poliţişti, în urma percheziţiilor  făcute la suspecţii de contrabandă şi de evaziune fiscală

În plus, în urma celor 28 de percheziţii efectuate de poliţişti din cadrul Inspectoratului  de Poliţie Judeţean  Prahova a mai fost ridicată şi  o maşină pentru confecţionat ţigarete. Nouă persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Reamintim că ieri, 31 martie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Prahova au efectuat 28 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Galaţi, Constanţa şi Ilfov.

Percheziţiile au fost efectuate la puncte de lucru ale unor societăţi comerciale şi locuinţele  mai multor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.

Poliţiştii au urmărit documentarea activităţii infracţionale a nouă persoane, bănuite de obţinerea, transformarea şi scoaterea din ţară, în mod fraudulos, a unor cantităţi semnificative de metal preţios/aur, precum şi reintroducerea în România, în mod ilicit şi comercializarea unor bijuterii din acelaşi material, fără înregistrarea în documentele contabile şi fără achitarea taxelor şi impozitelor aferente, veniturile realizate nefiind declarate.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de 300.000 de lei.

La percheziţii, au participat şi jandarmi.