Mai multi turişti au rămas blocati, duminică, pe drumul care urcă din staţiunea Sinaia către Cota 1.400 din masivul Bugegi, după ce autoturismele lor nu au mai putut înainta pe drumul înzăpezit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei judeţene Prahova, Raluca Brezeanu, 14 autoturisme au rămas blocate pe drumul care urcă la Cota 1.400 din Bucegi, iar în sprijinul persoanelor blocate au intervenit autorităţile locale cu un buldoexcavator.

Unsprezece dintre autoturisme au fost scoase, iar alte trei, ai căror pasageri şi şoferi au părăsit zona, au rămas pe drum. Nimeni nu a avut nevoie de îngriiiri medicale.

Drumul care urcă spre Cota 1.400 se află în administrarea autorităţilor locale din Sinaia, iar acestea au declarat în repetate rânduri că nu deszăpezesc acest tronson din cauza că, imediat după ce trec utilajele de deszăpezire, viscolul aduce la loc zăpada pe carosabil, iar deszăpezirea acestui drum ar costa cat deszăpezirea a jumătate din străzile oraşului Sinaia.

În schimb, autorităţile locale din Sinaia le au recomandat turiştilor sa urce si sa coboare de la Cota 1400 folosind mijloacele de transport pe cablu.