Doi bărbaţi din judeţul Prahova au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, după ce ar fi cauzat un prejudiciu de 30.000 de lei, prin furturi de componente de autoturisme, comise în judeţul Vrancea.

 

În data de 19 octombrie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale Vrancea, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au documentat activitatea infracţională a doi bărbaţi, de 26, respectiv 39 de ani, din judeţul Prahova.

 

În fapt, în noaptea de 9/10 octombrie a.c., prin escaladarea gardului şi tăierea unui perete, cei în cauză ar fi pătruns în perimetrul unei hale, din zona Tişiţa, unde se aflau componente rezultate din dezmembrarea unor autoturisme.

 

Aceştia nu ar fi sustras niciun bun, întrucât sistemul de alarmare antiefracţie al societăţii comerciale s-ar fi declanşat.

 

În cursul aceleiaşi nopţi, bărbaţii ar fi pătruns şi în sediul unei societăţi comerciale cu profil dezmembrări auto, din localitatea Garoafa, de unde ar fi sustras catalizatori de autovehicule şi scule electrice.

 

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 30.000 de lei.

 

Bărbaţii au fost depistaţi ieri, 19 octombrie a.c., într-un punct de trecere al frontierei, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

 

Ieri, 20 octombrie a.c., în urma prezentării acestora Judecătoriei Focşani, a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al serviciilor de investigaţii criminale Arad şi Prahova.

 

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vrancea şi poliţişti de ordine publică.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi bărbaţi.