Situaţie incredibilă la Ploieşti! Derbyul de Trap al României,  cea mai titrată cursă din domeniu, a fost organizat pe Hipodromul din Mangalia!

Prima ediţie a avut loc în 1924 pe Hipodromul Băneasa. Cursa tradiţională a fost organizată an de an, nefiind întreruptă nici măcar în timpul războiului. Singura pauză a fost în anii 2008-2009, când din cauza conflictului dintre Primăria Ploieşti şi Ippodromi & Citta, cursele nu au fost organizate. 

Întreaga activitate de trap din România s-a mutat la Ploieşti în anul 1961, atunci când Hipodromul de la Băneasa a fost demolat la ordinul lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Este momentul în care Ploieştiul devine centrul hipismului românesc. 

Primul Derby de Trap de la Ploieşti s-a organizat în 1961, câştigător fiind armăsarul Florinel, avândul în sulky pe faimosul driver Mihai Ştefănescu. De altfel, Ştefănescu a fost cel care a fost iniţiatorul mutării întregii activităţi de la Bucureşti la Ploieşti

Din păcate, strălucirea Hipodromului din Ploieşti începe să dispară din cauza incompetenţei angajaţilor. Şi ne referim atât la cei care încasează salariile ca angajaţi ai Hipodromului, cât şi a celor de la CSM Ploieşti. 

Juriştii CSM Ploieşti au uitat să reînoiască marca Derbyul de Trap al României, iar aceasta a fost pierdută, fiind înregistrată de o altă entitate! Şi uite aşa, cea mai importantă cursă de trap din ţara noastră a fost organizată în acest an la Mangalia! 

Situaţia a fost trecută sub tăcere atât de conducerea CSM Ploieşti, cât şi de reprezentanţii Primăriei Ploieşti. Şi suntem convinşi că niciun angajat al CSM Ploieşti nu a fost şi nici nu va fi sancţionat pentru această neglijenţă.

Cum de altfel, nu există nicio sancţiune nici pentru consilierii locali ai PNL şi USR Plus care au votat Regulamentul organizării curselor, regulament suspendat printr-o decizie a instanţei! 


CITEŞTE ŞI : CSM Ploieşti: întâi ne rezolvăm problemele personale şi abia apoi facem publice problemele de la Hipodrom! 



O nouă victorie a coaliţiei PNL-USR! Ploieştiul rămâne fără curse pe Hipodrom!