Adunarea creditorilor Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) a aprobat planurile de reorganizare a acestei entităţi economico-strategice din judeţul Mehedinţi, a declarat administratorul firmei specializată în insolvenţă Tudor& Asociaţii, Ion Tudor, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, cele două planuri stabilite şi propuse de administratorii judiciari au drept scop salvarea de la faliment a platformelor industriale Uzina de apă grea Romag-Prod şi Termocentrala Romag-Termo din localitatea Halînga, prin promovarea unor măsuri eficiente de gestionare şi administrare a fondurilor financiare şi, astfel, a asigurării funcţionării normale a acestora.

„Planurile prevăd plata integrală a creanţelor garantate, salariale şi bugetare. S-a decis efectuarea acestora în cuantum de 70%“, a precizat Tudor.

În context, el a arătat că planurile votate de adunarea creditorilor vor fi înaintate săptămâna viitoare pentru confirmare către judecătorul sindic care va hotărî deschiderea procedurii de reorganizare a RAAN.