Sute de mii de locuitori din Ploieşti, Câmpina şi  alte localităţi din Prahova au, de luni, aghiasmă la robinet, după ce preoţii au sfinţit apa de la Barajul Paltinu, situat pe Valea râului Doftana. Tradiţia durează de mai bine de 18 ani, scrie Mediafax.ro

La iniţiativa conducerii Sistemului Hidrotehnic Paltinu-Voila, preoţii au sfinţit, luni, apa care ajunge la robinetele a mii de prahoveni, aceasta fiind o tradiţie de 18 ani.

Slujba de sfinţire a apei a fost făcută la Uzina de apă a Barajului Paltinu.

Preotul care a oficiat slujba de sfinţire a apei care ajunge la robinetele din casele a mii de prahoveni a declarat că această apă este “tămăduitoare şi aduce binecuvântare atât sufletului, cât şi trupului”.

“Am făcut o sfeştanie pentru sfinţirea Apei cele Mari şi aici, de unde toate localităţile folosesc apa, pentru a fi sfinţită şi pentru a le aduce curăţire de păcate, vindecări de boli, să le aducă binecuvântare şi sfinţire în casele tuturor care folosesc această apă de la acest sistem, Paltinu. Această apă este tămăduitoare şi aduce binecuvântare atât sufletului, cât şi trupului”, a declarat preotul Gheorghe Şopaltă.

Acesta a mai precizat că la robinete va curge agheasmă până pe 14 ianuarie.

Angajaţii Barajului spun că tradiţia sfinţirii apei la Baraj este veche de 18 ani.

SURSA şi FOTO Mediafax