Noi incidente electorala în judeţul Prahova. Un bărbat din Buşeni a primit 2000 de lei amendă pentru că a continuat să facă propagandă electorală pe Facebook.

În oraşul Mizil, am fost sesizaţi de Biroul Electoral Judeţean despre faptul că membrii comisiei Secţiei 243 din Mizil şi-au exercitat dreptul la vot în cadrul secţiei respective, deşi nu erau înscrişi în listele electrorale permanente la aceeaşi secţie de votare. S-a relationat cu parchetul, se vor efectua cercetări în cadrul unui dosar penal conform articolului 387 din Cod Penal (fraudă la vot).

Buşteni - Poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat continuă campania pe Facebook.  Grupa operativă a verificat astectele sesizate, iar acestea s-au confirmat. Politiştii au aplicat o sancţiune la Legea 115/2015 litera ş., cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

La nivelul mai multor comune din judeţul Prahova a fost recepţionat un mesaj de avetizare similar Ro-Alert prin intermediul căruia cetăţenii ar fi fost anunţaţi că la nivelul anumitor secţii de votare există suspiciuni de infectare cu virusul COVID -19. Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit privind săvârşirea infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

"Precizăm că aceste mesaje nu au fost remise de vreo instituţie publică, ci de persoane fizice rău intenţionate, care doresc să inducă în eroare alegătorii.

Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit privind săvârşirea infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.", a anunţat IJP Prahova