Timişoara experimentează în această lună trasportul public gratuit. Primarul a decis ca, timp de o lună, transportul în comun în oraş să fie gratuit, pentru a reduce poluarea. Măsura este luată şi pentru a reduce circulaţia din centrul oraşului, unde apar mereu ambuteiaje din cauza şantierelor.

Este nevoie de trei milioane de lei din bugetul local pentru ca locuitorii Timişoarei să circule gratuit cu mijloacele de transport în comun. Consilierii locali au aprobat acest proiect, iar în câteva zile hotărârea va intra în vigoare.

Autorităţile locale au anunţat că vor beneficia de gratuitate cei care locuiesc în Timişoara şi nu câştigă mai mult de 2.000 de lei pe lună. Cu actele doveditoare, oamenii trebuie să meargă la ghişeele RATT şi vor primi un card, pe baza căruia vor putea circula cu orice mijloc de transport în comun.

Se pare că gratuitatea pe mijloacele de transport în comun va fi valabilă până la 15 ianuarie, iar dacă proiectul se va dovedi un succes ar putea fi prelungit pe tot parcursul anului 2014.