Disperat de propria neputinţă şi de faptul că pierde capital politic, încasând lovitură după lovitură din cauza incapacităţii sale manageriale devenite, practic, singura certitudine oferită ploieştenilor în actualul mandat al administraţiei locale, liberalul Dobre mută lupta politică în Primărie.

Considerându-se „stăpânul primăriei” şi fără niciun drept, în loc să rezolve problema termiei care va exploda într-o luna, lăsând ploieştenii fără apă caldă şi căldură, edilul le-a impus angajaţilor Direcţiei de Comunicare a municipalităţii un comunicat venit din neant, cu dispoziţia de-a îl publica pe siteul Primăriei şi de a-l trimite ziariştilor.

Nu ar fi fost nicio problemă dacă respectivul document ar fi fost unul strict administrativ. Dar avem un comunicat plin de minciuni politice, semn că liberalii nu mai cunosc graniţa dintre acţiunile de partid şi administraţia locală. Uitând să spună că a propus consiliului local un proiect nelegal şi prost fundamentat, care a făcut comisia de buget să-i dea aviz negativ, Dobre o trage politic pe antetul primăriei.

Conform surselor din Primăria Ploieşti, comunicatul menţionează fals autorul, nefiind conceput de Direcţia de Comunicare, ci este creaţia laboratoarelor de partid, fiind folosiţi angajaţii, logistica şi banii publici ai primăriei pentru a dezinforma cetăţenii şi a realiza diversiunile cu care deja ne-am obişnuit.

“ Am văzut aşa zisul comunicat şi am rămas consternat. Dobre este literalmente disperat şi face tot ce poate să termine mandatul acesta în picioare. Face gafe după gafe, se joacă cu legea şi cu fondurile primăriei în interes de partid. Este incredibil cât poate fi de mincinos! ”, ne-a declarat avocatul George Botez, consilier local.

În continuare, acesta a arătat :” Am dovada că semnatarul comunicatului, respectiv Direcţia de Comunicare a primăriei NU  a întocmit acest comunicat şi că el a venit direcţionat din partea lui Dobre, gata făcut, prin intermediul city managerului Ploieştiului, Teodora Marin, complicele sau. Aşadar, băieţii şi fetele astea, ameţiţi la ceas de seară de mirosul de prună, au luat-o cu capul pe arătură şi se consideră stăpâni în oraş, jucându-se într-o veselie cu codul penal ! Păi, dacă tot au chef de scris, eu zic să le dăm ocazia, nu ? Dar nu în comunicate. În altă parte unde se ştie că folosirea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de valori pe care le gestionează sau le administrează, constituie delapidare şi se pedepseşte. Aşa zice la lege !”,