Trofeul Sinaia propune o incursiune în lumea senzaţiilor tari, pentru 2 zile pline de adrenalină, motoare şi viteză. Fiind singurul circuit urban din această competiţie, promite un spectacol de neratat.

 

Sinaia găzduieşte şi în acest an cea de-a 5-a etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coasta Dunlop 2018, Trofeul Sinaia, ediţia a X-a. Astfel, în perioada 21-22 iulie cele mai rapide maşini conduse de piloţi de top se vor întrece pe un traseu ce va avea că punct de start Cimitirul Eroilor şi va continua pe străzile Mănăstirii, Furnica, Calea Codrului şi Drumul Nou al Cotei 1400.

 

“În fiecare an, Trofeul Sinaia este un eveniment la care participa piloţi de top, la volanul celor mai puternice maşini de curse.  Cursele de maşini  se numără printre sporturile mele preferate şi, ca în fiecare an, voi participa şi eu la această întrecere. Suntem la a X-a ediţie şi mă bucur să văd că participarea , atât din partea concurenţilor cât şi a publicului este în creştere. Urez success tuturor participanţilor şi să avem vreme bună.” Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

 

Competiţia va debuta sâmbătă dimineaţă, 21 iulie, cu manşele de recunoaştere şi antrenamentele cronometrate, duminică urmând concursul propriu-zis. Ediţia din acest an este una specială, împlinind 10 ani de la inaugurare chiar în anul centenarului. Peste 70 de piloţi s-au înscris la startul competiţiei din acest an, ce vor garanta un adevărat spectacol automobilistic desfăşurat pe singurul traseu urban din ţară. Printre cele mai cunoscute nume participante la Trofeul Sinaia se află Titi Aur şi Mihai Leu, piloţi de renume ce promit un show de zile mari.

 

Organizatorii, Primăria Sinaia, Clubul Sportiv Carpaţi Sinaia sub egida Federaţiei Române de Autobilism Sportiv (FRAS), au pregătit activităţi în paralel cu desfăşurarea cursei. Astfel, cei mici cu vârsta de peste 5 ani, vor putea să înveţe să piloteze carturile electrice  sub supravegherea unor piloţi experimentaţi, pe aleea principală de la intrarea în parcul Dimitrie Ghica. De asemenea, cei mari se vor putea bucura de cursuri şi simulări de conducere defensivă cu sportivii de la “Academia Titi Aur”, într-un tir care se va afla în zona fântânii centrale din parc. În cele 2 zile de trofeu, 4 medici oftalmologi vor acorda consultaţii gratuite într-un cort amplasat pe strada Octavian Goga.

 

În cele 2 zile, pe unele străzi se vor impune restricţii de circulaţie.Pentru ocolirea zonelor blocate traficului, puteţi consulta hărţile rutelor alternative afişate în oraş.De asemenea, autobuzele de transport în comun nu vor mai urca în cartierul Furnica şi vor avea capăt de traseu la sensul giratoriu Aosta. Programul va fi afişat în staţiile Transport Urban.

 

Mai multe informaţii referitoare la competiţie( harta traseului, regulamentul, înscrieri, acreditări) puteţi găsi aici: www.trofeulsinaiaforever.ro