Dacă şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de săptămâna trecută nu a convins, ultima şedinţă extraordinară a arătat o nouă majoritate în forul judeţean coordonată de către Partidul Social Democrat.

Proiectul „reloaded“ de eliberare din funcţia de vicepreşedinte a lui Sebastian Danielescu a arătat o nouă configurare a grupurilor „politice“.

PNL a suferit la CJ o „hemoragie“ majoră, după ce a pierdut deja 5 consilieri – ultimii doi fiind  Simona David şi Laurenţiu Mitrea. PDL a pierdut un consilier, Radu Ionescu, UNPR anunţând printr-un comunicat că a aderat la Asociaţia UNPR, alături de liberalul Simona David.

Noua majoritate a puterii are în acest moment 21 de voturi iar opoziţia se poate baza doar pe 15, deoarece nu se poate conta pe votul consilierului Marius Fenichiu, suspendat din funcţie după contestarea validării sale de către Prefectura Prahova.

Majoritatea aceasta nu este suficientă totuşi pentru grupul puterii deoarece nu deţine două treimi din consiliu pentru proiectele de hotărâri privind patrimoniul. Pentru acest lucru ar mai fi necesare 24 -25 de voturi, iar majoritarii, se pare, mai au de gând să atragă încă 3-4 consilieri.

Majoritatea constituită la ultima şedinţă se arată mai eterogenă decât înainte de destrămarea USL, şi pare la fel de nesigură.