Primăria Ploieştiului a intrat oficial în austeritate: după ce, în şedinţele de consiliu, a ameninţat în mod repetat cu reduceri substanţiale de salariu, edilul Adrian Dobre a tăiat toate sporurile angajaţilor instituţiei, sub motivul slabei performanţe în atragerea fondurilor europene, scrie romanialibera.ro. Tăierile, care reprezintă 25% din salariu, nu s-au aplicat, însă, primarului Dobre – în calitate de şef, liberalul Adrian Dobre şi-a păstrat veniturile salariale neatinse, tăindu-le doar pe cele ale colegilor lui.

Înţelegem de aici că primarul îşi evaluează activitatea ca fiind foarte bună şi că nu-şi reproşează că la preluarea mandatului său a pus pe linie moartă sau a dat afară exact funcţionarii specializaţi pe accesarea fondurilor europene – cu rezultate care s-au văzut în pragul iernii trecute, când, fără subsidiile indirecte rezultate din fondurile UE, primăria s-a trezit în cod roşu de faliment.

Ploieştenii au fost, atunci, pe punctul să rămână fără încălzire, transport public şi servicii de salubritate. În faţa acestui fapt, primarul a cerut consiliului local acceptul pentru demararea unui împrumut de 50 milioane euro şi alocarea, în regim de urgenţă, a unui milion de lei din fondul municipal de investiţii.

Primarul se laudă, însă, cu Parcul Municipal din oraş, pe care-l prezintă ca marea realizare din timpul mandatului său. Şi în acest caz Adrian Dobre uită să precizeze că inaugurarea parcului s-a făcut înainte să devină primar, respectiv în mai 2016, şi că, după ce şi-a preluat mandatul, a blocat angajările pentru mentenanţa parcului, răstimp în care parcul s-a părăginit: iarba a invadat aleile, bateriile performante ale instalaţiilor de irigaţii au ieşit din uz, iar pompele de apă şi jocurile de lumini de la fântâna arteziană s-au stricat.

Viceprimarul Cristian Ganea l-a acţionat în judecată pe Adrian Dobre: „Primăria Ploieşti e în prag de colaps. Pe vasul care se scufundă, căpitanul Adrian Dobre şi-a păstrat pentru sine barca de lux ca să se salveze, respectiv şi-a păstrat salariul întreg. Înţeleg că are o părere superlativă despre prestaţia sa ca primar – dar tot ar trebui să-i sune dubios. Dacă facem economie la buget, trebuie să ne sacrificăm cu toţi.” Puţină lume înţelege că viceprimarul Ganea l-a dat în judecată pe primarul Dobre pentru a-şi recupera un drept de care a beneficiat, nu pentru a cere ceva în plus!

Oricum, Ploieştiul European e în derivă şi foarte greu viitorul primar ales la viitoarele alegeri locale v-a putea să redreseze muncipalitate şi să înceapă să demareze proiecte menite să dezvolte oraşul, aşa cum de altfel promitea liberalul Dobre în urmă cu trei ani şi jumătate...