Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a făcut o vizită de lucru la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” Prahova. La întrevedere au participat subprefectul Rodica Paraschiv, colonelul Nicolae Popescu, şeful  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” Prahova , Anca Dobrescu, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, doctorul Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean , doctorul Florin Puşcariu, directorul interimar al Spitalului Judeţean Ploieşti  şi medicul Odette Pană, şefa UPU-SMURD .

 La această întâlnire s-a hotărât operaţionalizarea ambulanţei tip C1, din cadrul UPU-SMURD, începând cu data de 12.02.2014. Operaţionalizarea se va efectua cu monitorizarea din partea Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca - Bucureşti, care va avea un reprezentant pe ambulanţa tip C1 şi un reprezentant în dispeceratul integrat.

În etapa a doua, se va operaţionaliza cea de-a doua ambulanţă tip C1, pentru zona Sinaia. În această situaţie, ambulanţa tip C2 aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova, se va muta la substaţia Câmpina, în felul acesta acoperindu-se mult mai eficient teritoriul deservit.