La nivelul judeţului Prahova, în data de 11 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 899 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub această măsură şi, implicit, evidenţa  DSP-ului, au ieşit  114 persoane şi au intrat alte 111. În carantină instituţionalizată se află 30 de persoane.

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 130 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar dintre acestea şase au decedat, 92 au fost declarate vindecate şi externate.

La secţiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Câmpina şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti se află patru persoane confirmate cu COVID-19. Două dintre acestea sunt în stare gravă, fiind ventilate mecanic.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 09 iunie 2020, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost verificate şase societăţi comerciale, legitimate 44 de persoane şi oprite în trafic 24 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 902 persoane dintre cele care se aflau  în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 15 sancţiuni, în valoare de 31700 lei.

 

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.