Hipodromul din Ploieşti se redeschide. În ciuda gurilor rele care spuneau că investiţia este nefuncţională, prima cursă oficială de trap va fi organizată sâmbătă, 15 aprilie 2017, de la ora 11.00

"Hipodromul va găzdui sâmbătă prima cursă oficială de trap din acest sezon. Lucrările de refacere a pistei sunt finalizate, a fost rezolvată şi problema sistemului foto-finish. Aşadar, totul este pregătit pentru a începe o nouă poveste frumoasă la Hipodromul nostru", ne-a declarat viceprimarul Cristian Ganea.

Viceprimarul ne-a explicat că a fost semnat şi Procesul Verbal de preomologare a pistei. Documente prevede că o comisie, formată din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Zootehnie şi ai Societăţii Române de Trap, va verifica, timp de patru reuniuni, calitatea pistei.

Va fi o reuniune cu patru curse, „vedetă” fiind Cursa „Premiul de Paşte”, la startul căreia se vor alinia opt cai ce se vor lupta pentru premii totale de 4.800 lei (locul I – 2.160 lei, locul al II-lea – 1.200 lei, locul al III-lea – 720 lei, locul al IV-lea – 480 lei şi locul al V-lea – 240 lei). Cei opt cai ai căror proprietari au achitat taxa de înscriere de 240 lei (5% din cuantumul total al premiilor, conform regulamentului) sunt următorii: Star Nobel, Ukulele, Suvenir, Utszeli, Tutanhamon, Shadow Effe, Suni şi Nekifuto. Ca un element inedit, doi dintre caii participanţi, Utszeli şi Tutanhamon, aparţin unui proprietar din Ungaria. Pe lângă premiile în bani, câştigătorul va intra în posesia unei cupe şi a unei diplome, iar următorii clasaţi vor primi diplome din partea organizatorilor.

Înaintea cursei „vedetă” vor avea loc alte trei curse de calificare, pentru cai în vârstă de 2, 3 şi 4 ani.

Accesul spectatorilor va fi liber, dar se va plăti o taxă de parcare în valoare de 2 lei pentru fiecare autoturism.Viceprimarul Cristian Ganea este convins că, deşi cursa este organizată în Sâmbătă Mare, foarte mulţi ploieşteni vor veni să se bucure de spectacolul hipic. Intrarea la Hipodrom este liberă, dar dacă mergeţi cu autoturismul personal veţi plăti 2 lei, contravaloarea parcării.