Poliţiştii din Prahova şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române au efectuat 9 percheziţii într-o cauză în care se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări./ 9 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

La data de 17 august a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, au efectuat 9 percheziţii domiciliare la sediul unei societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

5 percheziţii au avut loc în municipiul Ploieşti, 3 în comuna Bărcăneşti şi una în oraşul Breaza.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna februarie a acestui an, cei în cauză ar fi comercializat, pe raza judeţului Prahova, ţigări provenite din activităţi de contrabandă, introduse ilegal în ţară din Republica Moldova.

În urma activităţilor, poliţiştii au descoperit 2.640 de ţigarete, dar şi 1.000 de litri de băuturi spirtoase şi 160 kg de tutun vrac, bunuri asupra cărora există indicii că ar face obiectul unor activităţi ilicite.  Acestea, precum şi suma de 9.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

9 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

La percheziţii participă şi jandarmi.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă cu ţigări, precum şi deţinere şi producere, în vederea comercializării, de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.