Primăria Ploieşti  a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de organizare a licitaţiei pentru construcţia pasajului suprateran din vestul oraşului.

În cazul de faţă, este vorba de un pasaj rutier ce va fi ridicat peste cele cinci linii de cale  ferată din apropierea Gării de Vest. Practic, pasajul va face legătura străzii Mărăşeşti cu Centura de Vest.

Proiectul presupune ridicarea pasajului propriu-zis, cu o lungime de 471 de metri şi patru benzi de circulaţie, dar şi lărgirea la patru benzi a unui segment de 250 de metri din strada Mărăşeşti.

Documentaţia mai prevede amenajarea  unui sens giratoriu pentru fluidizarea traficului către Centura de Vest şi către viitorul segment al A3 şi construirea a patru drumuri de acces pentru riverani de-a lungul pasajului suprateran, realizarea iluminatului stradal atât pentru pasaj, cât şi pentru drumurile de acces ce vor fi construite. Valoarea estimată a contractului de lucrări este de aproximativ 67 de milioane de lei fără TVA (14,8 milioane euro). Deschiderea ofertelor este programată pentru data de 2 aprilie 2014, la sediul Primăriei Ploieşti. Contractul de finanţare din fonduri europene a proiectului a fost semnat în luna noiembrie 2013 şi face parte din Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Creştere Ploieşti-Prahova.