A mai făcut un pas spre acordarea transportului gratuit pentru elevii şi studenţii ploieşteni

Astfel, astăzi reprezentanţii Alianţei ALDE-PSD  au depus, la secretariatul Consiliului Local Ploieşti, proiectul prin care se acordă gratuitate pentru mai multe categorii de ploieşteni. Conform social democratului George Botez după aprobarea proiectului vor circula gratuit pe toate mijloacele de transport în comun elevii şi studenţii din Ploieşti, dar şi mamicile/tăticii aflaţi în concediu de creştere a copilului minor în vârstă de până la doi ani (sau trei ani în cazul celui cu handicap) .

"Prin această măsură dorim să venim în sprijinul ploieştenilor. Sunt mulţi părinţi cărora le vine din ce în ce mai greu să îşi trimită copiii la şcoală. Dorim să prevenim astfel abandonul şcolar pentru că Români are nevoie de tineri educaţi", ne-a declarat social democratul Botez.

Reprezentanţii ALDE şi PSD consideră că proiectul trebuie discutat în regim de urgenţă pentru a putea fi implementat încă de la debutul noului an şcolar, astfel încât elevii să poată merge gratuit spre şi de la unităţile de învăţământ.

Măsura gratuităţii pentru mămici sau tătici este una excelentă dacă ne gândim că natalitatea din România este în continuă scădere, iar ţara noastră nu are niciun fel de măsuri pentru încurajarea creşterii natalităţii.