Situaţia conflictuală de la TCE Ploieşti ar putea fi rezolvată miercuri. Salariaţii care au întrerupt şedinţa Consiliului Local de marţi se temeau că nu-şi vor putea lua salariile din cauza datoriilor istorice pe care societatea de transport ploieşteană le-a acumulat, iar situaţia delicată părea de nedepăşit. Un prim pas către normalitate se va face, însă, miercuri, scrie faptdivers.ro

Datorită intervenţiei primarului interimar Cristian Ganea, angajaţii TCE îşi vor primi miercuri salariile, iar voinţă politică pentru rezolvarea problemelor există.

Liderul consilierilor social-democraţi, avocatul George Botez, explică toată această situaţie în care s-a ajuns prin prisma unui management defectuos.

“La TCE este o problemă delicată. Urmare a unui management defectuos în perioada 2007-2012 s-au acumulat datorii imense pe care actualul consiliu trebuie să le achite. Dar asta nu este o scuză pentru oamenii care lucrează acolo şi nici pentru noi, cei puşi să rezolvăm problemele. Prezenta lucrătorilor de la TCE în faţa consiliului a fost binevenită. Sunt ploieştenii noştri şi au dreptul la opinie. S-a spus lucrurilor pe nume. Oamenii îşi vor drepturile şi s-au creat tensiuni deoarece viitorul societăţii este incert în condiţiile în care nu se găsesc banii pentru acoperirea datoriilor istorice. Mâine la ora 9.00, împreună cu primarul interimar Ganea ne întâlnim la Primărie să găsim soluţii. Unele pe termen scurt şi altele pe termen lung, aşa cum stă bine unui management responsabil. Cu tact şi răbdare vom rezolva problemele. Înnoirea parcului auto al TCE este singura problema reală. Restul sunt de conjunctură. La final vreau să subliniez din nou ce am spus astăzi în consiliu: toate societăţile primăriei sunt defectuos concepute. Sunt supradimensionate ca responsabilităţi şi schemă şi subfinanţate pentru ce li se cere. Consiliul ce va urma va trebui să reanalizeze eficienţa unor astfel de structuri, iar echipa PSD Ploieşti este pregătită să facă acest lucru. Nu poţi face transport modern cu vehicule bune de dus la fier vechi şi nu ai de ce să generezi astfel de tensiuni sociale. Dacă omul vine la serviciu, trebuie plătit la timp pentru ceea ce face şi toata lumea este fericită!”, a declarat consilierul municipal George Botez, pentru faptdivers.ro.

SURSA. FaptDivers