Proiectul de hotărâre iniţiat de Iulian Bolocan, dar şi de câţiva consilieri USL privind transmiterea gratuită a unui teren de peste 8000 mp în nordul Ploieştiului către parohia bisericii „Naşterea Domnului şi Sfântul Andrei“ ar putea să aducă dispute aprinse în şedinţa de vineri a Consiliului Local.

În expunerea de motive se arată că parohia bisericii care administrează acest teren de 8039 mp prin contract de concesiune pe o durată de 49 de ani, a solicitat titlul de proprietate pe această suprafaţă din 2012. În expunerea de motive pentru susţinerea proiectului se arată că pe o parte din acest teren s-a construit biserica dar şi clădiri cu destinaţie administrativă.  

În şedinţa grupului operativ acest proiect a iscat deja dispute, deoarece mulţi consilieri au considerat ideea drept o consecinţă a presiunilor bisericii de a prelua încă un teren în proprietate din patrimoniul Ploieştiului.

Consilierii liberali au arătat că dacă se doreşte o rezolvare unitară ar trebui inventariate toate terenurile din Ploieşti care sunt administrate de aşezăminte bisericeşti, pasul următor fiind reglementarea situaţiei tuturor suprafeţelor aflate în această situaţie, nu numai a celei amintite mai sus.

Dezbaterea pe acest proiect se aşteaptă a fi destul de aprigă în şedinţa Consiliului Local de vineri.