La o zi după ce avocatul George Botez, consilier local PSD, a solicitat transparenţă totală în ceea ce priveşte documentele privind viitorul Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti, consilierii locali PNL solicită acelaşi lucru! 

George Botez a criticat în termeni duri solicitarea municipaltităţii ca toţi consilierii locali să semneze o declaraţie de confidenţialitate pentru a putea studia documentaţia privind viitorul Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti. Documentaţie realizată din bani publici şi care a costat peste 100.000 de euro! 

„Domnul primar a solicitat o întrevedere cu liderii de grup din Consiliul Local, la care nu m-am putut afla pentru că sunt în concediu. Tema discuţiilor ar fi trebuit să o reprezinte o analiză pe baza raportului întocmit de consultant în legătură oportunitatea edificării unui spital pentru care Ploieştiul a plătit 100.000 de euro din bani publici. Spre surprinderea mea am fost informat, după şedinţă, de către unii participanţi că nu a avut loc nicio prezentare a materialului, domnul primar făcând anunţul, cel puţin bizar, în sensul că îl va da spre studiu consilierilor locali doar după ce aceştia ar semna o declaraţie pe proprie răspundere privind interdicţia de a face publice date din respectivul document”,  a declarat consilierul local George Botez.

În această dimineaţă, şi consilierii locali PNL solicită, printr-un comunicat de presă, acelaşi lucru: desecretizarea documentaţiei întocmite din bani publici! 

„Consilierii locali PNL au decis să NU semneze "Declaraţia de confidenţialitate" solicitată de Primăria Ploieşti pentru a avea acces la raportul redactat de un fond al Băncii Mondiale cu privire la construirea Spitalului Municipal de Urgenţă . Înţelegem să respectăm confidenţialitatea datelor folosite pentru realizarea materialului/ raportului final (brevete, mărci, date economice şi proceduri ale prestatorului), dar produsul final (studiul de prefezabilitate) TREBUIE să fie public, mai ales că acesta este plătit din bani publici cu 100.000 euro”, scriu consilierii locali PNL.  

„Solicităm primarului Andrei Volosevici scoaterea de sub auspiciile "confidenţialităţii" a raportului efectuat din fonduri bugetare şi prezentarea publică a acestui document”, au mai anunţat aleşii locali PNL