Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, se află la depozitul de mase plastice din Mimiu, care a luat foc duminică după-amiază, în jurul orei 16.07.

Echipajele de pompieri au adoptat o intervenţie defensivă, ceea ce presupune că nu pot pătrunde în hala în care se manifestă incendiul, din cauza riscului iminent de  prăbuşire a elementelor de construcţie, structura de rezistenta fiind grav afectată şi ar pune în pericol viaţa echipajelor în ipoteza acţionării din interior.

Intervenţia se execută numai din exterior şi este de durată, deoarece în interiorul halei sunt depozitate cantităţi impresionante de materiale combustibile.

Începând cu ora 12:00 după realizarea unei noi recunoaşteri, comandantul intervenţiei a hotărât inundarea în totalitate a halei, ceea ce presupune alocarea unui număr mai mare de resurse, respectiv 10 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de salvare de la înălţimi cu ajutorul căreia se va refula apă de deasupra halei. Având în vedere că vizibilitatea focarelor este mult mai mare în acest moment, s-a impus trecerea la această etapă a stingerii incendiului.

Totodată,  în urma analizei specialiştilor, construcţia este o clădire existenţă pentru care nu este necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Conform IJP Prahova, in cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere si pentru deversarea, emiterea sau introducerea, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, a unei cantităţi de materiale în aer sau pe sol care pot provoca decesul sau vătămarea gravă a unei persoane sau un prejudiciu semnificativ adus mediului, fapte prev. şi ped. de art. 253 al. (4) Cod Penal si art. 8, al. (1) din Legea 101/2011 pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului.